Thursday, 29 December 2011

Kisah Remaja sambut tahun baru(2012)


Rasanya belum lagi,
Bila tanya bila nak kahwin??
NIE LAH CONTOH ANAK REMAJA SEKARANG
Entahlah..tak tau lagi...
itulah alasan yang dyeorang kasi...



Perangai mengalahkan orang dah kahwin
Berkepit sana-sini
Padahal bukan muhrim
ikut trend masa kini...



Herankan....
Pegang tangan tak takut dosa ke??
Berpeluk-pelukkan tak tau malu ke??
Tak kasihan mak bapak?
Hantar suruh belajar @ kerja
Kau buat leka.. 



Nak kata tak belajar agama
Kecik-kecik mak bapak hantar 
Sekarang nak salah siapa kalau buat dosa
Anak remaja sekarang,tak tahu malu..
Sendiri bangang sebab tak ikut apa yang diajar..



Belajar tinggi sampai gayat
Tapi tak amal sepanjang hayat
Setiap agama (islam)itu kan penyalamat
Tunggu sampai nak jadi mayat?



Sana sini buat wayang
Orang tengok naik bengang
Itu belum lagi rumput di padang
Kalau hidup"sure"kena terajang



Bila kena tangkap khalwat
Buat muka kelat
Malu mengalahkan ikan jelawat
Muka banyak jerawat...


Akhir sekali,tepat pukul 12,
Ketika anak remaja sambut tahun baru...
Terdapat kondom bertaburan 
Atas dataran...
Dan lastly,bulan 9...
Rakyat Malaysia bertambah...

Hey,korang bertaubat-taubat lah...buat maksiat tu...
Korang tak kesian ke dekat ibu bapak korang???
erm...
Law betul korang sayang dekat boyfriend korang
Suruh lah dia masuk meminang...
kihkihkih








DIA KATA....BUKAN AKU KATA....

Aku ketawa,dia kata aku"capap"....
Aku menangis,dia kata aku sedih...
Aku senyum,dia kata aku"gedik"...
Aku sengih,dia kata aku macam beruk....


Aku pergi tandas,dia kata aku melawa...
Aku berdiri,dia kata aku nak tunjuk berani...
Aku tidur,dia kata aku malas...
Aku termenung,dia kata aku ingat pakwe...


Aku gigit jari,dia kata aku tak cukup makan...
Aku garu kepala,dia kata aku tak pandai maths...
Aku keluar malam,dia kata aku kutu rayau...
Aku balik awal,dia kata aku ponteng...


Aku nak pergi koperasi,dia kata aku kaya...
Aku tak nak makan,dia kata aku'diet"...
Aku selalu pergi surau,dia kata aku alim...
Aku buat muka,dia kata aku macam bagus...

Aku study,dia kata aku nak tunjuk pandai...
Aku turun prep,dia kata aku terlajak rajin...
Aku betul tudung,dia kata aku "matured"...
Aku telefon gelak-gelak,dia kata aku telefon"boyfriend"...

Aku jalan ramai-ramai,dia kata aku ada "geng"....
Aku pakai tudung labuh,dia kata aku dah insaf...
Aku sembahyang,dia kata aku dah taubat...
Aku baca doa,dia kata aku khusyuk...

AKU...AKU...arh..!!!semuanya tak kena...



Saturday, 24 December 2011

[PJK-GERIK]Kem Blogging 24/12/11

                                                 AMARAN JANGAN BACA!!!!!!!
.......Eh!jangan degil nampak....tak nampak ke arahan diatas...bukankah aq sudah beritahu....jangan baca....perlukah aq mengulangi arahan aq???mungkin perlu....baiklah...JANGAN BACA!!!

masih ad lagi???korang mmg seorang yg degil dan penyibuk...inisudah perenggan ke-2dan korang masih lagiitdk mengendahkan arahan aq...aq akan mengulangiamaran aq sebanyak 3x...JANGAN BACA!!JANGAN BACA!!JANGAN BACA!!SATU LAGI AMARAN TAMBAHAN....BERHENTI DARI MEMBACANYA...

Haha!!!korg berjaya membuktian bahawa korg bukanah seorg yg berdisiplin...hey!!you all nie mmg penyibuk ke??berhentilah kwn dari membacanya...korang tak dpt apa-apa yg menarik daripada cerita nie...

Huh!degil benor!!!!Baiklah ...biar aq bagi tahu ada satu perkara...semasa korg membaca ini,anda telah kehilangan satu perkara...hey!!apa yg korg cari ...ianya bukn berada di dalam kocek korg...you all ingt aq ni bomoh kesampai boleh mencuri barang korg semasa korg mebaca ini....erm???

korg sebenarnya telah kehilangan.....MASA!kerana ukankah aq dah bagi tahu tiada apa-pa di dalam ini...HAHAHAHAHA!!!!!marah?geram?benci?sakit hati??Hey!!itu salah korg kerana tidak mengendahkan arahan aq...padan muka...jgn cbe slh kan aq lak...aq tak wt pape pon...hehehehe....

k lh aq mnta maaf...coz wt korg mcm nie...ok aq serius...kasi tahu korg perkara sebenar....SEBENARNYA!!!SEBENARNYA!!!!aq nk bagi tahu korg.Tajuk ceritanya adalah...SUATU HARI DI HARI SABTU...pelik tak tajuk dye???Herm...whatever lh tajuk apa pon...jnji aq cerita kisah dye...JENGJENGJENG.....

Kisahnya mcm nie...pada hari sabtu...(jap aq nk ingt bper hari bulan hah???)owh...aq tahu...24/12/2011 kot...aq dengan beberapa member aq telah menyertai kem blogging yang dianjurkan oleh PJK GERIK.Kem itu bertempat di gerik lh..(dah nama pon gerik,tak kan nk buat di kl kot...)hehehehe...
tidak silap aq lh orang yang menyertai kem tu ramai lah juga...(tak tahu lah berapa org...lupa nk kira..)Best kot kem tu...mcm2 dyeorg ajr....tenaga pengajar bukan garang pon...mcm abang ajr adk je...itu lah korg...tak nak join...

korg nk tahu...bukan kena bayar pon...cuma kena bayar duit makan je...itu pon bukan mahal sangat...RM10 je...(tak kan tangkai jering kot)beli topup leh lak...hehehehe....
korg nak tahu,aq sampai dekat tempat yg buat kem tu agak lewat sikit...sebab aq bgon lwt...tu lah ibu aq bukan nk kjut aq awl-awl...dah lah kena pergi sendiri...maklum lah...bapa aq dah pergi tempat kerja dye...so aq pergi lah tunggang motosikal...(herm....nasib badan...)tapi its ok....sebab kem blogging tu best...firstly dyeorg ajr buat email baru...entah tiba2 tengah seronok dok  belajar tbe2 aq punye laptop wt hal...rase bengang giler...nasib baik ada tenaga pengajar yg bai nk tolong aq...law tak aq hempuk je laptop tu....

Bila hah kem tu habis???erm..tak silap aq pukul lima kot...bukan lima pagi...pukul lima petang da...ish...korg ni tak kan itu pon nak kena kasi tahu...tapi,kem blogging tu bukan habis hari sabtu...ad a sambung hari ahad la...ala korg ni...tak kan itu pon nk taw...

Eh!korang nak tengok tak picture masa kem itu berlangsung???aq rasa ada lah juga pictre aq...huhuhu(perasan)
           Ni lah kteorg...(tekunnya belajar.....bagos!!bagos!!!!ank sape lh nie...)huhuhuhu
             Amboi!!!time belajar boleh lagi gelak-gelak norh....apa yg lawak aq pon tak tahu....
                                         Time belajar...macam-macam aksi....

   ni lah kteorg semua...(eh!!!sikitnya budak lelaki...mana lagi....????)herm...aq sendiri pown tak tahu...

okey lah...aq rasa malas lah nk cerita panjang-panjang...nanti kalau ada cerita yg menarik lagi...aq share lah..k lah...bye....salam....

Friday, 23 December 2011

simple story about my life

All people have life style...mcm aku jgak...sbnrnya hidup  aku mcm org lain juga....simple....tpi aku rasa mesti korg nk taw lbh lg tntg aq kan????tol tak????kihkihkih....
korg tahu nama aq???klau tak tahu aku nk bagi tahu...betul ni tak tahu...ok lah aku kasi tahu...kasihan korg kan...nama aku NOOR DALINA BINTI MOHD RODZI....aku sbnrnya mcm korg juga...umur aku17 TAHUN(muda lagi...)hehehehe..

Aku sbnrnya lahir dalam keluarga yg sederhana...(nk kata kaya tak lh cgt...biasa je...huhuhu)tapi aku bangga kerana aku masih ada keluarga lagi...aku ada 6 adik beradik(3 laki &3 perempuan....)(pandaikan ibu aku merancang....kahkahkah....)dalam keluarga aku anak ke-4(tpi stgh orgb yg tak kenal aku mesti ckp aku ank bongsu...dyeowg ckp aky ank mnje....herm....ayt la 2....)tapi aku bangga la sikit...bukan senang org nk ckp.Tapi kadang2 aku sedih juga bila org ckp adik aku yg perempuan itu kakak aku...(herm...maybe aku ni kecil kot daripada dye...)whatever lh apa orang nk ckp,janji aku happy dengan hidup aku...

                                                  Ni lh aku kalau korg nak knl...(hye...)

                                       Ni lak aku dgn member aku...(best friend kot...)
                               ni lak sepupu aku dgn ank angkt ibu aku...(comel tak???)
kakak aku ni...dgn dye pnye bf...(bf lama dye bukan ncem pon...tpi baik ok la 2...janji dyeowg happy)

                                                               family aku la nie...
Herm...aku rasa lah cita-cita aku ak jadi ahli bio-chemistry kot...itu pon kalau result spm aku bagus...kalau tak aku kerja lah apa yg aku dpt....huhuhuhu...harap2 lah aku dapat la capai cita2 aku tu...(eleh...periksa kimia pon hampeh...ada hati...nk jadi ahli bio-chemistry)herm...aku rasa malas lh nk cerita lagi...nanti2 lah aku sambung balik...jari aku pon dah penat type...nanti-nanti lah aku sambung....da....

antara benci dan rindu

Salam...hye..nk taw ksh aq....
try la bce....
hidup aq seperti orang lain juga,dikelilingi keluarga dan rakan-rakan.....Tetapi kadang-kadang aq rasa bosan dengan hidup aq....tapi aq perlu bersyukur dengan ketentuan takdir...(ALHAMDULILLAH)hehehe....
Suatu hari,aq jadi keliru dengan perasaan aq,ANTARA BENCI DAN RINDU....aq sendiri pon x tahu knpa tiba-tiba aq menjadi bingung...nk tahu knpa????jengjengjeng.....